Agneta Sjödin publicerade denna bild på Facebook, och skrev så vackert om den….

Min fina farmor Hilma. Hon är runt 20 år på den här bilden, i min dotters ålder, och jobbar som piga i Gränsfors i Hälsingland. Tiderna förändras. Jag reser över hela världen i mitt jobb, min dotter jobbar mycket i USA. Livet får perspektiv. Känner så mycket kärlek när jag tittar på bilden. Jag vet att hon stundtals hade ett väldigt tufft liv, men hon klagade aldrig, hon var av den sorten att hon bet ihop och höll det inom sig. Hon finns inte kvar. Men hon hann hålla min dotter Maja i sin famn innan hon gick bort. De hann mötas – två kvinnor med släktband och så vitt skilda liv. Jag känner ödmjukhet, värme och så mycket kärlek i bröstet när jag tänker på allt det.


Gränsforsminnen har fått Agnetas tillstånd att publicera den även här. Nu undrar både Agneta och redaktionen om det är någon som känner igen gården, eller vet var Hilma jobbade som piga.