Två äldre flickor på besök i Gamsäters skola?

Ja, det är i alla fall så inläggsskribenten tolkar bilden. En notering på baksidan säger att två av personerna är Hanna och Alma. Hanna är min mormor och Alma hennes, drygt ett år äldre, storasyster. Som synes av bilden på baksidan här nere verkar noteringen hyfsat tidstypisk. Den andra noteringen är gjord långt senare av Hannas dotter, Sigrid Andersson.

Hanna är den med randig blus, i bakgrunden bakom stenen. Alma bör då vara tösen på Hannas vänstra sida. Speciellt Hanna verkar äldre än de andra flickorna, vilket gör att jag tror att systrarna är på besök på skolan. När kan då kortet vara taget? Det är egentligen omöjligt att säga, men det kan i alla fall inte vara taget efter 1916. Då emigrerade nämligen Alma till ”Amerika” för att sedan aldrig komma tillbaka till Sverige.

De kanske besökte en av sina småsystrar, Gunhild eller Stina. Om vi leker med tanken att året är 1915. Då skulle Alma vara 23, Hanna 22, Gunhild 15 och Stina 11.