Två badpojkar i Kruses år 1941.

Många är vi som badat i Kruses. Många är det väl också som gått i simskola där. Man kan konstatera att senare års pedagogik har ändrats något jämfört med 60-talets. När jag började min första simskoledag så fick vi alla rada upp oss på bryggan och hoppa i vattnet. Slumpen hade placerat mig längst ut. Där var vattendjupet klart mycket större än vad jag var lång. Det var en chockartad känsla när vattnet slöt sig om mig. Till råga på allt elände så hamnade jag också under bryggan när jag väl lyckades flaxa mig upp till ytan. Som tur var fanns det andningsutrymme där och något att ta tag i.

Det årets simskolekarriär blev kort kan vi säga. Sedan lärde jag mig simma på egen hand och lyckades också ta magistermärken, men det var trots, inte tack vare den där starten.