Till de spännande händelserna när jag var barn hörde utväxlandet av julpaket med de utvandrade släktingarna.

Ja, förstås. Jag var inte särskilt inblandad i avsändandet av paketen. Däremot var det spännande att få de där julpaketen från Kanada. Bara papperet och kartongerna kändes exotiska. Julklapparna likaså.

I dessa Internets tidevarv, känns det imponerande att mamma Sigrid och hennes mostrar och kusin lyckades upprätthålla sådan ihärdig brev- och julpaketskontakt.

I bilden ovan ser vi att i början av december 1958 kostade det 5 Kr och 40 öre att skicka ett paket på 1,5 kg till Kanada. Adressen i Kanada var inte så vidlyftig heller. Hume är postorten/området. Sask är egentligen delstaten Saskatchewan (ca 200 000 kvadratkilometer större än Sverige)

Signaturen a för postfunktionären tillhör ingifta faster Aina Andersson (Hådén) som då bodde med farbror Sven och kusin Rune som hyresgäster hos familjen Söderström, granne med postkontoret.