Här ser vi hur vägen mot ”Lillboan” slingrade sig runt dammen vid slutet av 50-talet.

Helmer och Emma Engberg höll på att bygga sitt nya hus. Strax därefter, med början 1959, lät mamma och pappa bygga om och renovera ”Silfvernagels”.

Jag minns en händelse väldigt tydligt. Mammas morbror Eric var målare och anlitades för att sätta slutfinishen på ombyggnationen. En dag, i alldeles ny jacka, stegade jag in och skulle inspektera när Eric höll på att måla i köket. Jag fick stränga förmaningar att jag skulle hålla mig borta från de nymålade väggarna. Inombords fnös jag åt honom. Vem tog han mig för? En barnunge, eller? Ja, det var just det jag var och ni förstår säkert vad som hände.

Den skarpögde kan säkert se Emma Engberg kika fram vid knuten till gammelstuga.

Här kan man också se hur prisbilden såg ut för de tagna flygfotona.

Flygfotopris