Gränsfors juniorförening var väldigt aktiv under en period. Mor Sigrid var förstås medlem och berättar här nedan om resan till Åre.

1938 åkte Gränsfors juniorförening med buss till Åre. Vi tältade vid Gesundasjön vid uppfarten. Resan kostade 10 Kronor som bekostades av pappa Erik (Brodin). Men så fick han reda på att det hade brutit ut schrlakansfeber i Jämtland och då förbjöd han mig att åka! Jag struntade i det och gick över åkrarna till ”Bergsåkern” och klev på bussen där så att Erik inte skulle se. Maja (Hallberg, senare Nilsson) och Erik-Johan (Majas bror) skulle också åka.

Vi var upp på Åreskutan också. På den tiden fanns inga liftar där, utan man fick gå hela vägen upp. Det var ändå ett populärt turistmål och en del av ungdomarna köpte lemonad på toppen för en krona flaskan. Läsken såldes av ”gammal tant” som burit upp läsken i en näverkont.