Om man tänker på att Anna Lovisa Wallner föddes 1873 så måste detta vara en väldigt tidig bild från fotografins norrhälsingland.

Rimligen bör den ha tagits med god marginal före 1880. Landets första ateljé för porträttfotografering öppnades i Stockholm år 1841.

Anna växte upp och fann kärleken i Daniel Hallberg, han som i tidigare inlägg synts som beväring, medlem i styrande rådet och som hemmansägare. I den senare bilden ser vi också Anna. I bilden nedan ser vi den familj som börjat växa.

Fr. v. Alma, Daniel, Aron, Anna, Hanna

Fr. v. Alma, Daniel, Aron, Anna, Hanna

Alma föddes 1892 och emigrerade till USA och senare Kanada 1916. Mormor Hanna föddes 1893. Lille Aron i sin pappas knä föddes 1897. Ska vi tro att fotot då är taget till julen det året? Aron föddes i Juli.

Så småningom anlände ytterligare fyra barn. Gunhild, Stina, Daniel och Eric.