I samband med föregående publicering av bilden av Godtemplarhuset kan det kanske vara passande att visa en semesterresebild från 1946. Det är Anders och Sigrid Andersson som alldeles strax ska ge sig ut på en semestertripp. Godtemplarhuset syns i bakgrunden.

För ett antal år sedan tjatade jag på min mamma att hon skulle berätta lite om sin barn- och ungdom. Det blev ett antal ”sittningar” där jag försökte hänga med och göra en del tafatta noteringar. Noteringarna om just detta äventyr kommer här:

Sommaren -46 var det cykelsemester igen. Anders o Sigrid cyklade tandem (ett lån från Albin Bolin) till Torpshammar (Cyrus Rapp), där de övernattade. Sedan fortsatte de till Fränsta (Lisbet Rapp) och Bräcke. I Bräcke strörtregnade det och humöret var i botten. Fortsättning till Nyhem där de övernattade på ”en lo”. ”Fäjse var unner öss å ve luckta fäjs sö hä van’t klokt”. Fortsättning dagen efter till Gastsjön där de badade och bytte kläder, ”för å få bort fäjslukta”. Kälarne nästa. Där tänkte de hälsa på två skolkamrater till Sigrid från Storviktiden. De var i kyrkan och sommarskurade den. Hemfärden är lite oklar.

Fotnot:
Cyrus Rapp var Anders morbror. Lisbet tror jag var Anders kusin.