Vilken tung insats gjorde Roger Andersson i söndagsskolans julprogram 1967? Läs vidare så avslöjas sanningen.

Som framgår av ett annat inlägg här på siten var Baptistförsamlingen väldigt aktiv på orten. Många ortsbor var engagerade och vid de stora sammankomsterna var ”alla” där i kapellet.

Kapellet i Gränsfors

En av höjdpunkterna under året var julfesten. Den stora vedkaminen, längst bak i kapellet, hade fått jobba hårt för att jag ut vinterkylan ur lokalen. När sedan kapellet fylldes med folk blev det rejält varmt. Luckorna till läktaren brukade också öppnas. Jag antar att det var både för att leda ut lite värme och för att bereda plats åt alla besökare.

Musik förekom naturligtvis. Ett stående inslag var ett pianostycke av lokala pianoekvilibristen Sture Lundberg. Jag tycker mig också minnas trumpetmusik av PA Wallner. Här kan också tilläggas att det fanns fler dugliga musikanter i bygden. För att inte tala om sångare.

Vad vore en julfest utan kaffe och bakverk från Linds Bageri? Platt intet! Pepparkakorna var gudomliga. Lotterier hörde också till. En variant som som användes var ”åror”. Det var avlånga pappbitar med lottnummer på. Vad jag kan komma ihåg var det flera nummer på varje lott. Lotterna återanvändes naturligtvis från år till år.

Naturligtvis deltog också söndagsskolan med ett julspel. När nedanför kan man se delar av vad ett sådan kunde innehålla.