Två grabbar på väg ut på äventyr.

De två grabbarna är Sven Berglin och Anders Andersson. De två verkar ha varit goda vänner. De förekommer tillsammans på många bilder i arkivet. När det gäller den här bilden gör jag följande tolkning.

Det verkar vara metspön i bambu som sticker fram, fästade på respektive cykel. Grabbarna har säkert fått ett infall att ta vara på det fina vädret genom att cykla iväg till en sjö i någon sorts närhet, fiska och sedan övernatta i tält. Det ser ut som att Anders har ett klassiskt tält fastspänt på pakethållaren.

Sven Erik Nordin berättar följande som sin morbror, Sven Berglin:

”Han var under en tid konsumföreståndare för Konsumbutiken i Gränsfors.
I den rollen flyttade han flera gånger – och bodde en tid i Hestrand i Bohuslän, där vi besökte honom och hans familj (tror det var 1950).
Han gick bort alldeles för tidigt, 1956.”