Gränsforsminnen är inte så strikt i tolkningen av geografin när det gäller minnen. Denna gång ska vi ta avstamp i Anders Anderssons dagbok och förflyttar oss till grannbyn, Väster-Grängsjö.

Ja, egentligen kan man se Väster-Grängsjö som associerad med Gränsfors. Det finns fastigheter som formellt ligger i Väster-Grängsjö, men geografiskt tillhör Baståsen. Gränsfors postområde och Gränsfors telefonväxel sträckte sig även en bit in i Väster-Grängsjö. ”Mörhögs” var tex första telefonnummer i Gränsfors telefonnummerområde.

Nåväl, till Anders dagbok. Den 21/6 1950 kan man läsa: ”Sigrid och jag cyklar till O. Sundin och köper möbler för 585 kr i kväll.”
Dagen därpå, den 22/6, noteras: ”Olle Sundin kom med möbler i kväll. Helge hjälper mig bära ut gamla och in med nya.” Den omnämnde Helge var Helge Eriksson från ”Mellagår’n”.

Här ser vi ännu ett exempel på företagsamheten i trakten. Det gick alltså bra att cykla till lokala möbelaffären köpa möbler till sitt hem. Inte nog med det. En stor del av de möbler som såldes i denna möbelaffär tillverkades också i anslutning till affären. Nuvarande delägare i fastigheten, Sven Erik Nordin, har bidragit med flygbild och beskrivande bildtext.